Arkivbild från en förlossning. Foto: SVT / Arkivbild

Ny förlossning i Nacka stoppas

Publicerad

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms län väljer att avslå ansökan om att starta upp en ny förlossningsmottagning i Nacka. Företaget bakom ansökan har inte lyckats leva upp till kraven. Det handlar bland annat om att företaget ville ha begränsningar när det gäller vilka kvinnor som kan tas emot.

Under förra veckan berättade SVT Nyheter om hur företaget Plusfamiljen hade för avsikt att starta upp en ny förlossning redan till sommaren.

Nu har ansökan granskats och något ny klinik ser det inte ut att bli.

– Alla mammor ska känna sig lika trygga oavsett var de väljer att föda och därför prövar vi de vårdgivare som ansöker mot landstingets tydliga krav. I det här fallet ser vi att vi inte kan rekommendera nämnden att godkänna vårdgivaren, säger Barbro Naroskyin, hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressutskick.

Anledningen till att Plusfamiljen inte får något positivt besked är att man bland annat möjlighet att leva upp till kraven på intensivvård. Något som uppmärksammats i tidigare rapportering.

LÄS MER: Ny BB-klinik saknar intensivvård

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer