Foto: TT arkivbild

Förslag: Gör det lättare att vräka hyresgäster vid svartuthyrning

Uppdaterad
Publicerad

Med hårdare regler vill regeringen att hyresvärdar lättare ska kunna vräka hyresgäster som otillåtet hyr ut i andra hand, det rapporterar P4 Stockholm.

Hyresgäster som hyr ut i andra hand utan tillåtelse från värden ska lättare kunna bli av med sitt kontrakt. Det föreslår regeringen i ett nytt lagförslag som ska göra det lättare för hyresvärden att få hyresgästen uppsagd, enligt P4 Stockholm.

Fastighetsbolaget Ikano tycker att det är ett stort problem med andrahandsuthyrningar och att det skapar otrygghet. Sedan 2016 har fastighetsbolaget arbetat aktivt med att komma åt den olovliga uthyrningen i Hagsätra.

– Vi jobbar väldigt aktivt tillsammans med en extern aktör sedan 2016. Sedan dess har Ikano i hela Stockholm sagt upp kontraktet för 160 personer som hyrt ut svart, säger Anders Wahlqvist som är förvaltare hos Ikano i Hagsätra till P4 Stockholm.

I mitten av juni ska riksdagen ta ställning till förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.