Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd, ser Närakuten i Sollentuna som en välbehövlig avlastning för akutsjukvården i Stockholm. Foto: Oskar Brusén

Ny närakut öppnar i Sollentuna: ”Ett välbehövligt tillskott”

Publicerad

I anslutning till Sollentuna sjukhus slår Närakut Sollentuna upp portarna med större lokaler och fler resurser än den föregående närakuten i Upplands Väsby. SVT mötte upp hälso- och sjukvårdsregionråd Anna Starbrink på den nya närakuten dagen före öppning.

Redan 2015 inleddes totalrenoveringen av Sollentuna sjukhus och all verksamhet flyttades då ut. Nybygget skulle ha stått klart 2018, men försenades.

I lördags stängde Närakut Löwenströmska i Upplands Väsby för att den 15 januari öppna upp portarna igen strax intill Sollentuna sjukhus, under namnet Närakut Sollentuna.

Större och utökade resurser

Närakuten kommer att ha öppet klockan 8-22, även på helger. De nya lokalerna är cirka 200 kvadratmeter större och innefattar även röntgen, labb och barnspecialister.

Hör Anna Starbrink berätta om den nya närakuten i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.