Foto: SVT

Ny prognos: ”Citybanan öppnar på onsdagsmorgonen”

Publicerad

På onsdagsmorgonen kommer trafiken rulla på som vanligt från City och Odenplan.

– Trafikverket kommer att lösa problemen under natten. Och resenärer kommer att kunna åka ordinarie tid, säger Thomas Silvander, vid SL:s pressjour.

Det var 15-tiden på tisdagen som Citybanan stängdes på grund av tekniska problem. 100 000 tals resenärer drabbades av elfelet. 

– Vi öppnade Karlberg och stängde City och Odenplan, imorgon kommer folk resa som vanligt, klockan 04:09, säger Thomas Silvander.

Det är fortfarande oklart vad som exakt orsakat det stora tekniska problemet. 

Trafiklandstingsrådet: ”Jag är heligt förbannad”

Stockholms trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) menar att Trafikverket borde kunna förutse och ha beredskap för tekniska problem med skyddsportarna och inte behöva stänga ned Citybanan med kort varsel och på obestämd tid.

– Jag är heligt förbannad och ser som min uppgift när sådana här saker inträffar att försvara stockholmarnas och pendlarnas intressen, säger Kristoffer Tamsons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.