Gör ni tillräckligt för att nå ut om den nya vaccinationsbussen? Hör Désirée Pethrus (KD), vårdutvecklingsregionråd, i klippet. Foto: SVT

Bara fyra vaccinerade på två timmar i Järvas nya vaccinbuss

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 11 på onsdagen öppnade regionens fjärde vaccinationsbuss som erbjuder drop-in i Tensta. Men trots att de närmaste centralerna är fullbokade så blev det en stilla start. Vid 13-tiden hade fyra personer vaccinerats. Personal och Tenstabor som SVT har pratat med tror att det beror på att få känner till bussen.

Vårdutvecklingsrådet Désirée Pethrus (KD) säger att det rörde sig om en smygstart och att bussen främst är ett komplement för den som har svårt att boka tid på de stora centralerna.

Den nya vaccinationsbussen ska alternera mellan att stå i Husby och i Tensta. Tanken är att den ska utrustas med 1 700 doser covid-19-vaccin i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet