Snart blir det dyrare att resa med SL. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nya och högre priser på SL

Uppdaterad
Publicerad

Snart blir det nya priser på SL, förutom att alla priser höjs så är den största förändringen att zongränserna försvinner. Det innebär att den som köper en enkelbiljett betalar samma pris oavsett vart man skall åka.

Nästa måndag, den 9 januari, börjar SL:s nya taxor gälla. De innebär bland annat zongränserna försvinner, det vill säga att den som köper en enkelbiljett inte behöver hålla reda på hur många zoner resan går över, utan resan kostar lika mycket oavsett hur långt eller kort man åker. Däremot kostar det olika, precis som idag, beroende på hur man köpt en enkelblijett.

Samtliga priser kommer att höjas, och en enkelbiljett köpt med reskassa blir billigast på 30 kronor för vuxna, medan en mobilbiljett för samma resa kostar 43 kronor. För den som köper en biljett av en konduktör kostar resan hela 60 kronor.

Biljetten gäller för alla resor i en timme och 15 minuter.

Månadskortet höjs till 830 kronor

Månadskorten, eller periodbiljetten som gäller i 30 dagar höjs från 790 till 830 kronor.

SL ändrar också sitt prissystem från helt och reducerat pris till priskategorierna vuxen respektive pensionär, student och ungdom.

För mer information om de nya priserna se SL:s hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer