Foto: TT

Nya ofredanden på ungdomsfestival

Uppdaterad
Publicerad

Under ungdomsfestivalen We are Sthlms sista kväll fick polisen in tolv anmälningar om sexuella ofredanden. Det innebär att under det fem dagar långa evenemanget i centrala Stockholm har polisen totalt fått 50 anmälningar om sexuella ofredanden, enligt preliminära siffror. Förra året var motsvarande siffra 21.

– Vi hade räknat med att vi skulle få rätt många anmälningar. I många fall så har vi gärningsmän för de här brotten, säger Kjell Lindgren vid polisregion Stockholm.

Polisen har ändrat taktik från i fjol och har försökt att jobba mer förebyggande för att upptäcka fler brott och utreda dem direkt på plats. Bland annat ändrades belysningen, fler poliser var synliga och kameraövervakning sattes in.

– Sammantaget gör det att förutsättningen att upptäcka och jobba förebyggande är större. Och förutsättningen att ingripa blir större, säger Kjell Lindgren.

Under lördagskvällen har polisen även fått in fyra anmälningar om stölder, sex om ringa narkotikabrott, en om brott mot knivlagen och en om våld mot tjänsteman. Polisen har även omhändertagit eller avlägsnat ett sextiotal personer för ordningsstörning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer