Nya Slussen delar stockholmarna

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stads planer för ombyggnaden av Slussen har varit minst sagt omdiskuterade. Och enligt en ny undersökning så är stödet för Nya slussen svagt bland stockholmarna.

Endast 35 procent stödjer stadens förslag, enligt opinionsundersökningen som är gjord av Opinion Stockholm. 32 procent vill istället ha en upprustning av Slussen som den är idag. 33 procent är osäkra eller vill se ett annat förslag och att man utreder igen.

Finansborgarrådet Sten Nordin (M) har vid tillfället inslaget görs inte tid för någon intervju framför kameran. Men i ett skriftligt uttande säger Sten Nordin att:

– ”Vi har ett beslut om att bygga nya Slussen som kommer att genomföras. Detta beslut har utifrån de samråd som genomförts stort stöd av stockholmarna vilket också undersökningen bekräftar!”.

Undersökningen genomfördes mellan den 2 till 8 april och baseras på svar från 1236 stockholmare i Opinion Stockholms webbpanel som representerar invånarna i Stockholms län. Totalt tillfrågades 4000 personer i panelen, och efter fem dagar när 1236 svarat stängdes undersökningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer