Nytt rån mot telefonbutik

Uppdaterad
Publicerad

Beväpnade med skruvmejsel tvingade rånarna personalen att lägga stöldgodset i gröna kassar. Sedan flydde de platsen i en väntande bil. På kort tid har två rån mot telefonbutiker i Stockholm, med samma tillvägagångssätt.

Vid 11-tiden på söndagen rånades Telia-butiken på Vällingby torg av två maskerade män. Minst en av dem var beväpnad med en skruvmejsel.

Ett liknande rån skedde i torsdags inne i Vasastan mot en annan telefonbutik. Nu misstänker polisen att det är samma liga som ligger bakom.

– Här reagerade jag direkt på likheterna, säger Sven-Erik Olsson, på Stockholmspolisen.

Precis som vid rånet i Vasastan tvingades personalen att lägga stöldgodset i gröna kassar – innan rånarna försvann i en bil som väntade utanför. De rånarna har inte gripits.

– Det är klart att man måste titta på likheterna här. Det är en annan bil den här gången, men också en äldre bil, en -92:a, säger Sven-Erik Olsson.

Både flyktbilen som användes vid rånet i Vasastan i torsdags och rånet i Vällingby på söndagen är skrivna i Hässelby.

– Ingen av dem är stödanmälda, så det krävs inte en raketforskare för att förstå att de troligtvis kommer därifrån, säger Sven-Erik Olsson.

Bilen som användes vid söndagens rån är utlarmad och poliser ute i fält söker efter fordonet, en grön suv. Polisen söker även efter vittnen och vädjar till allmänheten om att ringa 11414 och tipsa om man sett eller hört någonting i samband med rånet i Vällingby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.