Peter Wallmark (SD) berättar om förslaget. – Vi vill utveckla enligt tidigare plan från förra sekelskiftet. Foto: Frida Claesson/SVT/Sverigedemokraterna Stockholms stad

Nytt SD-förslag: Bebygg Katarinavägen – i gammal stil

Uppdaterad
Publicerad

En färgglad och kulturhistorisk stadsfront ska möta den som kommer båtvägen in till Slussen. Det är en av ambitionerna med nybygget på Katarinavägen som Sverigedemokraterna i Stockholms Stad nu föreslår.

Arkitektritningarna är inspirerade av gamla foton och kartor som visar de byggnader som revs en gång i tiden då Katarinavägen byggdes. Sverigedemokraternas gruppledare Peter Wallmark ogillar bergvägen som sträcker sig längs den klassiska utsiktsplatsen och hoppas på att kunna göra platsen till Stockholms nya utflyktsmål.

Gångbroar ska göra Södermalm mer promenadvänligt och parkytor ska locka som utflyktsmål. I tvåvåningshusen längs Katarinavägen vill partiet ha butiker, restauranger, kontor och bostäder.

Men huruvida förslaget får uppbackning i stadsbyggnadsnämnden är oklart. SVT har sökt majoriteten som avstår från att kommentera förslaget innan man hunnit titta närmare på det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.