Stockholms stads nya skolprogram ska innebära en ”sammanhållen skolresa” från ett till 19 år, enligt skolborgarrådet. Foto: Gorm Kallestad, TT

Nytt skolprogram – från förskolan till studenten – klubbades på måndagen

Uppdaterad
Publicerad

På fullmäktige på måndagskvällen klubbade Stockholms stad ett helt nytt skolprogram, och det inkluderar för första gången förskolan.

Det nya skolprogrammet ska gälla för alla stadens skolor och förskolor.

– En sammanhållen skolresa från 1 till 19 år kräver bättre samverkan mellan stadens verksamheter men också med föräldrar, föreningsliv och andra samhällsaktörer, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), i ett pressmeddelande.

Val 2018 Stockholm

Över 1 000 medarbetare har varit involverade i att ta fram det nya skolprogrammet. Både lärare och rektorer har varit inblandade, men även övrig kommunal personal och elever.

Det nya programmet har tre fokus; likvärdighet, kunskap och trygghet. Det innebär bland annat att skolor får olika mycket pengar beroende på deras socioekonomiska förutsättningar, att staden ska arbeta för att alla barn ska gå i förskolan och att varje skola ska ha tydliga regler för arbetsro och respekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Stockholm

Mer i ämnet