• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län. Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun, i Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att utrymma. Läs mer

Arkivbild. Foto: Arkivbild.

Nya strömavbrott i södra Stockholm

Ett strömavbrott drabbade södra Stockholm under söndagkvällen. – Nu har dom ringat in problemet och uppskattar att det är klart till 21:00, säger Thomas Kult.

Cirka 5.000 hushåll uppges vara drabbade. Värst var det i Aspudden, där hela 2.000 hushåll stod strömlösa.

– Vi vet att det är en kabelbrytare, som en stor strömbrytare, i Liljeholmen som är trasig. Det är något som utlöser den, och hitta grundproblemet som gör att strömmen bryts. Men vi vet inte vilken linje den tar, Thomas Kult kommunikatör på Ellevio.

Vid 19-tiden var antalet drabbade kunder nere på ungefär 1.000 hushåll.

– Nu har dom ringat in problemet och uppskattar att det är klart till 21:00, säger Thomas Kult.

”Helt plötsligt dog det bara”

Felicia Dahl bor i Midsommarkransen och är en av de som fått sin el avstängd.

– Det var helt sjukt, jag skulle plugga och sen stängdes elen av vid kvart i fem, så jag fick åka till mina föräldrar för att kunna plugga klart, säger hon till SVT Nyheter.

”Blixtrade till i lägenheten”

Hon berättar att hon även haft strömavbrott under lördagen och natten mellan lördag och söndag. På lördagen la hennes bredband av, och under senare började det blixtra i lägenheten.

– Det blixtrade till och lät från hallen, det var sjukt läskigt, man förstod inte vad som hände. Men tydligen kan det göra det när de håller på och kopplar kablarna för att fixa elen, berättar hon.

Samma område strömlöst hela helgen

Så sent som på lördag kväll drabbades samma område av ett strömavbrott. Då stod cirka 1.000 hushåll i Liljeholmen och Midsommarkransen utan ström.

Här kan man följa prognoserna för strömavbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer