Olov Holst (M), nya ordföranden i kommunstyrelsen Foto: SVT

M i spetsen ett år innan val

Publicerad

Igår blev det klart att den tidigare socialdemokratiska kommunledningen byts ut mot den nya koalitionen med Moderaterna i spetsen. Med bara ett år innan val hoppas de kunna ge avtryck.

Nu är det klart att det blir Moderaterna (M) tillsammans med Samling för Sigtuna (SfS), Kristdemokraterna (KD), Centerpartiet (C), Liberalerna (L) och Miljöpartiet (MP) som tar över styret i Sigtuna.

Den nya kommunledningen kommer styra fram till nästa val.

– Ett år är ganska kort tid, men vi tror att vi ska kunna åstadkomma stabilitet och en bättre struktur i förvaltningen och processerna vi har i kommunen, säger Olov Holst (M).

Väljare vill hinna se förändring

Sigtunaborna som SVT träffar är nöjda med den nya kommunledningen.

–Jag tycker det är jättebra. Tyvärr så kommer det kanske inte hända så jättemycket, men vi hoppas på att de får sitta kvar och att det kan hända något, säger Lillemor Rehnström.

– En stor del av kommunen har större respekt för den här ledningen. Själv anser jag att det har varit misskötsel i många år så det var på tiden att vi fick en ny kommunledning, säger Jan Hennig.

LÄS MER: Här är Sigtunas nya styre

Ibrahim Khalifa (S), som nu är i opposition, tror att maktskiftet kan hjälpa väljarna att se skillnader mellan partierna.

– Jag tror att väljarna med större möjlighet kommer att se vad skillnaden är mellan en högerstyrd kommun och en socialdemokratiskt styrd kommun, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer