Foto: TT

Nytt styre presenterades i Stockholms stad

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen och Miljöpartiet kommer att regera i Stockholms stad under kommande mandatperiod. De fem partierna har förhandlat om ett nytt styre i Stockholms stadshus under flera veckor, och nu är det klart.

Enligt källor till SVT har Miljöpartiet fått igenom att det inte ska satsas en enda krona på Östlig förbindelse under mandatperioden. Man ska även vara överens om att det inte ska tas några initiativ från stadens sida i frågan. Inför valet gjorde Moderaterna på både kommunal-, landstings- och riksnivå Östlig förbindelse till en stor valfråga i regionen.

Miljöpartiets Daniel Helldén kommer enligt källor till SVT att bli trafikborgarråd.

Samtidigt uppger källorna att Moderaterna och Centerpartiet backar kring Nobelcentret på Blasieholmen. Miljödomstolen har tidigare sagt nej till Nobelcentret, vilket staden överklagat, men enligt uppgifter till SVT kommer staden att dra tillbaka överklagan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.