Stefan Olofsson blev ögonvittne till bussolyckan i Sollentuna. Hör honom berätta om olycksvägen. Foto: SVT/Brottsplats Sthlm

Ögonvittnet till busskrocken: ”Folk blödde och var medvetslösa”

Uppdaterad
Publicerad

Trots den allvarliga bussolycka som inträffade i Sollentuna i fredags, då två bussar frontalkrockade, så är nu trafiken åter igång på den olycksdrabbade vägen. Stefan Olofsson blev ögonvittne till olyckan och hjälpte chockade personer som skadats.

– Folk blödde, var medvetslösa till och från. Vissa var fastklämda.

Olyckssträckan är normalt sett inte trafikerad av bussar, utan är tillfällig på grund av ett vägarbete. Stefan Olofsson, som bor granne med olycksplatsen, menar att det inte är något större problem att bussarna åter igen trafikerar vägen men att det finns stora brister.

– Trafiken kan vara igång, men man bör åtgärda saker. Skyltar saknas fortfarande och man bör sänka hastigheten, säger Stefan Olofsson.

”Skyltningen kan bli tydligare”

I krocken skadade sig totalt 23 personer, varav 14 fick uppsöka vård på sjukhus. Enligt polisen är det en person som fortfarande får vård på sjukhus, men dennes skador ska inte vara livshotande.

Bussbolaget Arriva har inlett en intern utredning för att ta reda på vad som kan ha gått fel, men kan redan nu medge att skyltningen kan förbättras.

– Gällande skyltningen vid mötesplatsen så skulle den kunna bli tydligare, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.