Ett tjutande ljud i högtalarsystemet gjorde att besökare och personal på Mall of Scandinavia började må illa. Foto: TT

Hör oljudet som stängde jättegallerian

Uppdaterad
Publicerad

Jättegallerian Mall of Scandinavia i Solna tvingades stänga tidigare än normalt på tisdagskvällen. Ett tjutande oljud i högtalarsystemet blev för mycket för både kunder och personal. Hör ljudet i videon ovan.

Ett tekniskt problem orsakade ett tjutande oljud i högtalarna i Mall of Scandinavia på tisdagskvällen, vilket gjorde att köpcentrumet stängde för dagen.

Sophie Karls, centrumchef Mall of Scandinavia Foto: pressbild Mall of Scandinavia

– Det som inträffade var inte farligt på något sätt men det var en olägenhet, ett obehagligt ljud. Därför valde vi att stänga vid 20-tiden, alltså en timme tidigare, säger Sophie Karls, centrumchef på Mall of Scandinavia till SVT Stockholm.

Idag är köpcentrumet öppet som vanligt och ljudet är avstängt. Arbetet med att felsöka orsaken till oljudet fortsätter.

– Vi har tekniker inne som jobbat under natten, morgonen och förmiddagen med att gå igenom alla funktioner i systemet. Vi hittar inga felkoder så det är lite av ett detektivarbete. De som jobbar med detta nu är experter på musikanläggningen och folk som arbetar med larmfunktionen på Mall of Scandinavia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.