Kommunstyrelsens Michaela Fletcher försvarar arvodena till Alliansens företrädare. Foto: SVT

Omdiskuterade arvoden i Österåker kommer fortsätta att betalas ut

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens omdiskuterade arvoden i Österåker ska fortsätta att betalas ut. Det beslutade Kommunstyrelsen på måndagskvällen.

Som SVT tidigare berättat så har Allianspartierna i Österåker i flera år lyft arvoden för egna partiinterna möten och låtit skattebetalarna stå för notan. Oppositionen menar att dessa möten inte är en del av kommunstyrelsens verksamhet och därför ska inte några arvoden betalas ut. Även kommunens egna revisorer gjorde en anmälan till kommunstyrelsen om att arvodena kan utgöra ett brott av förmögenhtesrättslig karaktär, vilket ledde till att kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) valde att tillfälligt pausa dem. I går valde kommunstyrelsen, där Alliansen har majoritet, att skapa en kommunstyrelseberedning och på så sätt göra de interna mötena till en del av Kommunstyrelsens verksamhet.

Hör kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och oppositionspolitikern Ann-Christine Furustrand (S) i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lagbrott i Österåkers kommunledning

Mer i ämnet