Omfattande tågstörningar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En trasig kabel mellan Stockholm C och Stockholm Södra orsakade omfattande störningar i tågtrafiken till och från Stockholm under tisdagsmorgonen.

Morgonpendlarna drabbades av förseningar i tågtrafiken under tisdagsmorgonen. Både SL:s pendeltåg 35, 36, 38 samt regionaltåg på sträckorna Stockholm C till Linköping, Malmö, Göteborg, Hallsberg, Karlstad och Eskilstuna drabbades.

– De extrainsatta tågen i rusningstrafik är borttagna, sa Monica Bengtsson, pressansvarig på Trafikverket under förmiddagen.

– SJ:s regionaltåg som körs i Mälardalen mellan Stockholm och Flemingsberg samt mellan Stockholm och Södertälje ställs in.

Vad innebar signalfelet?

Det handlade om en trasig kabel och den gjorde att systemet stoppades, så ska det vara av säkerhetsskäl. När vi hittade kabeln och åtgärdade felet så kunde tågen köra igen, säger Monica Bengtsson, pressansvarig på Trafikverket under förmiddagen.

Följdförseningar drabbade dock både fjärr- och regionaltåg samt och SL:s pendeltågstrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.