Foto: svt/arkiv

Grönt ljus för modulhus i Örby

Nu får modulhusen i Örby byggas, det beskedet kom idag. Husen ska byggas för nyanlända med uppehållstillstånd och domen kom tidigare än beräknat, det skriver tidningen Stockholmdirekt.

Det har varit många turer kring modulhusen i Örby som ska byggas på Stockholms mässans parkering i Älvsjö. Det planerade bygget av modulhusen har överklagats till mark- och miljödomstolen. Men i början av april så meddelade Stockholm stad att bygget skulle börja utan ett beslut. Under 2017 ska Stockholms stad ordna boende till flera tusen nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd men staden har haft svårt att hitta bhoenden.

– Under förra året tog vi emot 2.500 personer och i år tar vi emot ytterligare 2.800 personer och det är mest familjer. Nu har vi inga andra boenden att använda utan tvingas att bygga tillfälliga modulhus, sa biträdande stads direktören Fredrik Jurdell till SVT i början av april.

Domstolen godkänner

Men idag kom beslutet från Mark- och miljödomstolen om att bygget får gå igenom, det rapporterar tidningen Stockholmdirekt.

– När det gäller överklaganden till Mark- och miljödomstolen, så brukar erfarenhetsmässigt de flesta ärendena avgöras inom sex månader så vi hoppas på ett beslut någon gång i sommar, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända till Stockholmdirekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer