Skolborgarrådet Lotta Edholm (L) om klimatsmart mat. Foto: SVT

Lotta Edholm: Jobben behövs i utsatta områden

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L) är kritisk till satsningen och skriver i ett pressmeddelande att det hade varit bättre att satsa på att flytta myndigheter till socialt utsatta områden.

– Stefan Löfven pratar om ”Stockholmsfixering” – mot bakgrund av de enorma sociala klyftor som vi ser inom vissa städer idag menar jag att vi har en ”innerstadsfixering”, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare i pressmeddelandet, och lägger till:

– Jag hade hellre sett att regeringen tydligt pekat ut att myndigheterna ska förläggas till utanförskapsområden i landet, som är i skriande behov av fler arbetsplatser och större myndighetsrepresentation. Jag befarar att Löfven och Shekarabi struntar i att bygga samman inner- och ytterstäder och vända utsatta områden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Myndighetsflytten

Mer i ämnet