Carmen Nordquist och ormen som hälsar på mitt i frukosten. Foto: Privat

Orm dök upp i frukosten i Orminge

Uppdaterad
Publicerad

När Carmen Nordquist satt och åt frukost tillsammans med sin familj upptäckte de plötsligt en orm som hängde från balkongen ovanför deras fönster. Teorin är att ormen är en snok men Nacka kommuns viltvårdare ska nu göra en analys av bilderna.

– Det är ju lite obehagligt när man inte vet vad det var, säger Carmen Nordquist till SVT:s Morgonstudion.

Familjen bor i en lägenhet på tredje våningen och när Carmen Nordquists man först upptäckte ormen trodde de att det var en leksaksorm och att någon skojade med dem. Men när tungspetsen visade sig förstod hon att det var på riktigt.

– Först visste jag inte riktigt vart man skulle höra av sig. Är det polisen eller Skansen? Men vi ringde hyresvärden och han blev lika ställd som vi. Han hade sett snokar runt huset men inte så här, säger hon.

Efter att hon publicerat ett foto av ormen på sociala medier blev uppståndelsen stor. Vissa trodde att det var en giftorm medan andra rådde familjen att inte öppna balkongdörren. Nu ska viltvårdare från Nacka kommun undersöka vad det är för orm men den teori som hittills framkommit är att det är en ofarlig snok.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.