Linn Olsson var en av dem första på plats i Sollentunas busstorg. Hon såg mycket folk och många polispatruller. Foto: Ibraheem Alsalman

Linn var bland de första på plats vid dödsskjutningen i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen sköts en man i 20-årsåldern till döds i Sollentuna. Skjutningen, som skedde mitt på dagen och framför flera ögonvittnen har skakat Sollentuna.

– Min första tanke var inte att det var en skottlossning, säger Linn Olsson som bor i Sollentuna och som var på plats när skjutningen skedde.

Ett stort antal vittnen fanns på plats till dödsskjutningen på torsdagseftermiddagen.

Ingen gripen

Under fredagen var SVT i kontakt med polisen som meddelar att de fortfarande inte har gripit någon. I övrigt är de förtegna kring händelsen.

– Vi har en utökat trygghetsinsats med fler poliser i området under fredagen, säger Anders Bryngelsson på Stockholmspolisen.

Skakat om Sollentuna

Mordet har skakat om Sollentuna och flera personer som SVT möter i centrum reagerar starkt över hänsynslösheten. Linn Olsson var på väg hem när hon såg en man liggande på marken och flera polispatruller på plats.

Se fler reaktioner i klippet ovan. Förutom Linn Olsson i början ses också Kent Öhman och Elena Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.