Oro och sorg i Rinkeby efter dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad
Två dagar efter dödskjutningen av två bröder på ett kafé i Rinkeby, så är det en stillsam sorglig känsla i området.

Stämningen i Rinkeby var under söndagseftermiddagen lugn när en minnesstund hölls för de två bröderna som sköts ihjäl när de besökte ett kafé under fredagskvällen. Somaliska riksförbundet var en av de organisationer som höll i minnesstunden.

– Efter en sådan tragedi så är känslan lite upp och ner, säger Habane Hassan, ordförande för Somaliska riksförbundet.

– Jag tänker mest på familj och anhöriga som vi har fått hjälpa så att de får någon mening i livet efter det här, säger han.

Utanför kaféet hade det samlats människor som delat ut blommor och ljus.

– Det är hemskt att ungdomar dödar varandra. Man måste lösa problemet lokalt och politikerna måste göra något, säger Muhammed Shire, som står vid minnesplatsen utanför kaféet.

”Sorgligt att det här blivit vardag”

Under lördagsnatten vandaliserades minnesplatsen men har under söndagen blivit återställd med blommor och levande ljus i en form av ett hjärta. Där möter vi också Munira med en blomma i sin hand.

–Jag är här för att lämna en blomma, jag gör det som medmänniska och tycker att fler borde bry sig. Det är sorgligt att det här har blivit vardag, säger hon.

Även Meliha Andic stannar upp vid minnesplatsen.

– Det är gud som ska bestämma över livet, ingen annan. Det känns som det är i Texas. Man vill ju inte bo kvar här, säger hon till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Rinkeby

Mer i ämnet