Ulrika Martin bad Oscars församling hylla Avicii med klockringning Foto: TT/Privat

Oscars församling hyllar Avicii – spelar hans låt i kyrkklockorna

Uppdaterad
Publicerad

I lördags, i den nederländska staden Utrecht spelade domkyrkotornet några av Aviciis mest kända låtar ”Wake me up”, ”Without You” och ”Hey Brother”. Det fick Ulrika Martin att höra av sig till Oscars församling där Tim Bergling ”Avicii”, är född och uppvuxen.

– Det är en gammal konservativ församling, så det är kul att de hänger med. Det här är ett annat sätt att hedra någon, säger Ulrika Martin.

Ulrika Martin skickade ett meddelande till Oscars församling om att de borde hylla Avicii på ett liknande sätt som i Holland.

– De känns coola, jag är verkligen stolt över dem. Han är född och uppvuxen i Oscars, så det klart de ska hålla i det här, säger hon.

Aviciis låtar är en stor del av Ulrika Martins vardag.

– Man blir så glad av att lyssna på hans musik. Jag kanske inte är rätt målgrupp, men det är omöjligt att inte bli peppad. Det får en att dra igång och städa eller gå på fest, säger hon.

Under hela veckan spelar Oskars församling hans låt ”Wake me up” klockan 12.00

Det var i förra veckan som Tim Bergling ”Avicii” hittades död i Oman. Artisten, producenten och DJ:en blev bara 28 år gammal. Hans bortgång har berört många.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.