Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sabina Aneruds son var bästis med en av de omkomna i flygkraschen i Iran. Foto: Iman Tahbaz

Sabinas son sörjer sin bästis efter flygkraschen

Uppdaterad
Publicerad

En barnfamilj från Österåker är bland de omkomna i flygkraschen i Iran. På skolan där de två barnen i familjen gick hölls under torsdagen en minnesstund.
– Om jag hade kunnat hade jag velat ta mitt barns sorg, säger Sabina Anerud, vars son var nära vän med en av de omkomna pojkarna.

De två pojkarna gick i samma klass och spelade i samma fotbollslag. Dagen innan familjens resa till Iran hade pojkarna suttit på rummet och tittat på klipp på Tiktok.

– Varje gång han fyller år vill jag lägga en blomma utanför hans dörr. Jag vill minnas honom, säger den 10-årige kompisen.

”Hoppades in i det sista”

In i det sista hoppades Sabina Anerud att hennes son skulle slippa sorgen.

– Hoppet är ju det sista som överger en, så man hoppades in i det sista att de kanske inte gick på planet. Men så inser man att det är så.

Kommunens krisgrupp aktiverad

Österåkers kommun under onsdagen ut med att fyra personer hemmahörande i kommunen, två vuxna och två barn omkom i flygkraschen. Kommunen har aktiverat sin krisorganisation för psykiskt och socialt omhändertagande, och fanns under dagen på skolan där de omkomna pojkarna gick.

– Det viktiga är att möta barnen där de befinner sig och lyssna på vad de har för frågor. Barnen har reagerat olika, vissa har velat delta i undervisningen, och en del har velat ha de här dialogerna, säger Eva Wetterstrand, talesperson på Österåkers kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygkrasch i Iran

Mer i ämnet