Se bilder inifrån saluhallen. Foto: SVT

Östermalmshallen försenas ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Upprustningen av Östermalmshallen drar ut ytterligare på tiden. På grund av en vattenskada kommer den renoverade saluhallen att öppna först i mars, skriver DN.

Renoveringen av Östermalmshallen har blivit betydligt dyrare än det var tänkt, och nu visar det sig att öppningen försenas – igen. I början av september sades att saluhallen skulle öppna den 23 januari, men nu är öppningsdatumet den 5 mars. Anledningen är en vattenläcka som gjort att inkopplingen av elen försenats, skriver DN.

– Det är ett misslyckande med ytterligare en försening, men det innebär inte större fördyrningar för skatetbetalarna, säger fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) till tidningen.

Från början var det tänkt att saluhallen skulle öppna hösten 2018, och budgeten för renoveringen låg på 650 miljoner kronor. Slutnotan kan komma att hamna på dubbla den summan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.