Visa alla (2)

Ovanlig vigsel på hög höjd – romantik på tivoli

Publicerad

Juni är en vanlig månad att gifta sig på, men en del gör det på lite ovanligare sätt än andra. Under lördagen vigdes Susanne Karlsson och Tobias Lundqvist från Tullinge i berg- och dalbanan på Gröna Lund.
– Vi träffades där för 25 år sedan, jag var 19 och Sussi 16, i en attraktion som inte finns längre, säger Tobias Lundqvist.

Paret vann bröllopet i en tävling där man fick nominera sig själv och det är det första bröllopet under tivolits 135-åriga historia som äger rum i berg- och dalbanan. Det var Tobias som nominerade paret utan att Susanne visste om det.

– Jag hade varit och tränat och när jag kom hem sade Tobias, 'jag har nog gjort något korkat'. Det har du säkert sade jag, och så berättade han om nomineringen, säger Susanne Karlsson.

Susanne berättar att hon först tyckte det var väldigt korkat med bröllop i en berg- och dalbana, men tänkte sedan att de nog ändå inte skulle vinna.

”Det var ingen dum idé”

– Men så blev det vi, och då tänkte vi, vi kör på det här. Och vi träffades ju för 25 år sedan här, så det blev helt rätt. Det var ingen dum idé, säger Susanne Karlsson.

Vigseln ägde inte rum medan berg- och dalbanetåget susade fram i full fart, utan tåget stannade på banans högsta punkt, 30 meter över marken. På plats toppen väntade vigselförrättaren som gått upp via en trappa längs backen.

– Det kändes ju lite att sitta still i 6-7 minuter på 30 meter, och vi hade en del gäster som riktigt stålsatte sig för att följa med, säger Tobias Lundqvist.

Bröllopssällskapet åker vidare. Foto: Lavette Film

Rättelse: I en tidigare version av texten stod att det var första bröllopet på Gröna Lund, men det korrekta är att det är första bröllopet i berg- och dalbanan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer