Foto: Fredrik Sandberg, TT

Över 162 000 fler bussturer nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år kommer många bussar gå oftare, SL sätter in över 162 000 nya bussavgångar. Det beslutade Region Stockholm under tisdagen.

För andra året i rad satsar Region Stockholm på fler bussavgångar i länet. Under tisdagen beslutade man om regionens trafikbudget och det innebär bland annat att det blir totalt 162 669 fler avgångar nästa år än i dagsläget.

– Att vi trots tuffa ekonomiska tider kan prioritera en utveckling av busstrafiken känns bra. Förvaltningen har haft i uppdrag att få bästa och mesta möjliga trafik utifrån de resurser vi har till vårt förfogande. Även om önskemålen alltid är större än resurserna tas nu ännu ett steg för fler bussavgångar i SL-trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, i ett pressmeddelande.

Förändringarna i tidtabellerna sker över hela länet och de flesta förändringar införs i samband med den nya tidtabellen som börjar gälla 15 december.

Busstrafiken utökas succesivt

Det blir också två nya tvärgående busslinjer, Danderyd-Kista och Tyresö-Telefonplan. Däremot läggs linje 233, Larsberg-Rudboda, ner.

Även under 2019 utökades busstrafiken i länet, då med 127 000 nya bussavgångar men så sent som 2016 gjordes nedskärningar. Då försvann bussar på 99 av SL:s linjer och fyra lades ned helt i syfte att spara pengar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer