Gatan spärrades av. Foto: Erik Wikén/SVT

Paket exploderade på Gärdet

Uppdaterad
Publicerad

Ett paket som hämtats ut har exploderat på Gärdet i Stockholm. Polisen har spärrat av området och tekniker undersöker platsen.

Explosionen ska ha skett i en bil på Tegeluddsvägen strax före kl 15:00 på tisdagen.

– I samband med att två personer har hämtat ut någon form av paket så har det paketet exploderat, säger Anna Westberg, pressinformatör på Stockholmspolisen, till TT.

Inledningsvis sträckte sig polisens avspärrningar ner till Värtavägen, men området kunde minskas ner efter att bombtekniker undersökt platsen.

”Ingen stor explosionsrisk”

– Vi är kvar på platsen, men det går långsamt. Vad jag förstår är det inte längre någon stor explosionsrisk, säger Eva Nilsson vid polisens kommunikationscentral till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt vad de drabbade själva uppgett till polisen ska de ha fått en röd sörja över sig i samband med explosionen. De båda sanerades efter händelsen. Ingen ska ha skadats allvarligt.

– De två är nu förda till sjukhus för observation, säger Eva Nilsson.

Polisen vet ännu inte vad det var som exploderade.

– Nu måste vi vänta på provsvar för att komma fram till vad det var, säger Eva Nilsson.

Här skedde explosionen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.