Här vid det idylliska området vid Eggeby gård blev en kvinna påkörd och skadad så allvarligt att hon dog. Foto: SVT

Påkörda kvinnan avliden

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som blev påkörd av en motorcykel i måndags i Spånga har avlidit. Hon blev så svårt skadad att hennes liv inte gick att rädda.

Det var i måndags som tvåbarnsmamman var ute och promenerade längs en grusväg i ett naturområde vid Eggeby Gård i Spånga när hon blev påkörd av en motorcykel. Den 51-åriga kvinnan blev mycket allvarligt skadad och har legat i koma men hennes liv gick inte att rädda. I morse avled hon till följd av skadorna.

Föraren som körde på henne smet från olycksplatsen men två personer kunde senare gripas misstänkta för brottet.

– Den som satt bak på motorcykeln är friad från alla misstankar, och den som körde är misstänkt för grovt vållande till annans död, säger Thomas Sandin, kommissarie vid Järvapolisen.

Vårdslös körning med mopeder och motorcyklar är ett stort problem runtom Järvafältet.

– Vi på polisen vill sprida budskapet hur illa det kan gå, det har varit stora problem med mopeder och mc-förare som kör runt alldeles för snabbt runt Järva-området, säger Thomas Sandin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.