• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sead Busuladzic (PNy) berättar i videon om den extrainsatta kongressen som hlls under lördagen och där en ny styrelse i partiet Nyans valdes. Foto: SVT/Privat

Partiet Nyans kallade till blixtinsatt partikongress – ny styrelse vald

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen höll Partiet Nyans en extrainsatt partikongress i Folkets hus i Rinkeby där en ny styrelse blivit vald. Kongressen hölls kort efter det att flera ur den gamla styrelsen aviserat att de inte har förtroende för partiledaren Mikail Yüksel.

– Han kallade till extrakongressen för att behålla sin makt, säger Sead Busuladzic (PNy) som satt i den tidigare styrelsen och som röstat emot Yüksel.

Partiet Nyans hade kallat till den extrainsatta kongressen med kort varsel och det var först till kvarn som gällde för de som ville delta. Inga journalister var välkomna, men en som deltog på plats var Sead Busuladzic (PNy) som utmanat Yüksel om partiledarposten och som representerar partiet i Landskrona kommun.

För SVT berättar han att en ny styrelse valdes under lördagens kongress.

– Jag insåg väldigt snabbt att det inte gick att påverka, säger han och fortsätter:

– Jag tyckte det var olämpligt så jag lämnade.

I videon ovan hör du Sead Busuladzic kritik mot kongressen i Rinkeby.

Intern opposition har växt fram

SVT har tidigare rapporterat om en intern opposition inom partiet bestående av före detta kandidater och partistyrelseledamöter samt aktiva medlemmar som vill att partiledaren och Botkyrkaledamoten Mikail Yüksel ska uteslutas. Under lördagen blev han dock omvald till partiledare för partiet.

Mikail Yüksel (PNY) är oförstående till kritiken.

– Jag har blivit hyllad i tre år och helt plötsligt börjar de hetsa mot mig. Jag förstår inte varför, säger han till SVT.

I videon nedan hör du Mikail Yüksel svara på kritiken mot den extrainsatta konfressen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikail Yüksel (PNy) blev under lördagen omvald som partiledare. I videon kommenterar han kritiken mot den blixtinkallade kongressen. Foto: SVT/Michelle Derblom Jobe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.