Alliensens partiledare Annie Lööf (C), Jan Björklund (L), Ebba Busch Thor (KD) och Anna Kinberg Batra (M) besöker Husby. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Partiledare tittar till Husby

Publicerad

De fyra borgerliga partiledarna gör i dag ett nedslag i det som brukar beskrivas som en av landets problemförorter, Husby i nordvästra Stockholm.

De följdes av ett stort pressuppbåd och många poliser, en del av dem poliser som arbetar i området och som berättar om sin vardag i området.

Alliansledarna Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD) vill fram till år 2020 tillsätta minst 2.000 fler poliser i de utsatta områdena, och anställa över hundra civilanställda.

Skärpta straff för stenkastning

För de 2000 poliserna vill Alliansen avsätta 1,7 miljarder. Och 100 miljoner per år till fler civilanställda i polisen, från och med 2017.

Hur detta ska finansieras kommer Alliansen att ta upp i budgetpropositionen till hösten.

Läs mer: Så tycker Husbybor

De vill också skärpa straffen för attacker mot blåljupersonal, stenkastning, våldsamt upplopp och annan skadegörelse. Samt förbättra möjligheterna för polisen att fokusera på brottsbekämpning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer