Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Många stora störningar samtidigt i pendeltågstrafiken påverkade skyltningen av trafikinformationen till resenärer, enligt MTR. Foto: SVT

Missad trafikinfo efter MTR tagit över ansvaret i pendeltågstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Pendeltågstrafiken har de senaste dagarna drabbats av stora förseningar, vilket lett till att resenärer tvingats vänta. Ansvarig på MTR säger nu att trafikinformationen på monitorer och skyltar inte gått ut på ett önskvärt sätt.

– Vi märker att det blir problem när flera incidenter sker samtidigt i pendeltågstrafiken. Det ska inte stå ”invänta ny tid” när ett tåg ställts in eller ändrats med kort varsel, säger Sandra Tonn, chef för trafikinformation på MTR.

De många stoppen i pendeltågstrafiken berodde bland annat på signalfel och pendeltåg som blockerat spår. Det fick till följd att tidtabeller förändrades snabbt när rutter lades om och tåg ställdes in. Enligt MTR berodde informationsmissarna på att det var mycket information som skulle ut till många olika platser på samma gång.

Tog över ansvaret från Trafikverket

I början av juni tog MTR över ansvaret för trafikinformationen från Trafikverket. Veckans informationsproblem kommer nu att analyseras av MTR och Trafikverket.

– Det är ett nytt system och därför blir det en inkörningsperiod som märks när det inträffar många störningar samtidigt, säger presschefen Bengt Olsson på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer