Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Flera skottlossningar i Stockholmsområdet under natten – en skadad i Hässelby strand

Uppdaterad
Publicerad

Flera skottlossningar inträffade i Stockholmsområdet under natten mot söndagen. Polisen undersöker om det finns samband, men kan i nuläget inte bekräfta att det finns några.

Vid 22-tiden fick polisen in flera larm om skottlossning från området vid tunnelbanestationen vid Hässelby strand. En skadad man hittades senare i området.

Personen som blev skjuten fördes till sjukhus med ambulans och hans skador beskrivs som lindriga enligt polisen. Polisen talade även med en annan man på platsen som de anser är brottsoffer, den personen har inte skadats fysiskt.

Tunnelbanan stoppades

En utredning om försök till mord har inletts, men ingen misstänkt har ännu gripits.

Fram till 03-tiden var tunnelbanetrafiken till och från Hässelby strand stoppad, och ett stort område var under natten avspärrat. Polisen sökte bland annat med hjälp av hundar. Det genomfördes också dörrknackning i närbelägna fastigheter.

– Nu jobbar vi vidare med de information som vi samlat, säger Anna Westberg, presstalesperson hos polisen.

Skott mot flerfamiljshus i Haninge

Under natten till söndagen har även två andra skottlossningar inträffat i Stockholmsområdet.

Vid 03-tiden fick polisen larm om att skott avlossats mot ett flerfamiljshus i Vendelsömalm i Haninge. Ingen person har påträffats skadad eller gripits misstänkt för brottet.

En utredning om brott mot vapenlagen och grovt olaga hot har inletts. Polisen undersöker om det finns en koppling till en händelse i Trångsund i Huddinge, där stoppades en bil och flera män greps efter att polisen upptäckt ett misstänkt farligt föremål i bilen.

Skotthål i lägenhetshus i Rågsved

I Rågsved i södra Stockholm inträffade en skottlossning strax efter klockan 6. På plats har polis upptäckt flera skotthål i en port till ett lägenhetshus. Ingen har person har hittats skadad. Polisen har inlett en utredning om grovt vapenbrott.

– I nulägets utreds det som separata händelser. Men händer det liknande brott i närtid och i närheten av varandra så undersöker vi alltid eventuella samband, säger Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.