Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person hittades skottskadad i bröstet efter larm om skottlossning i Märsta. Foto: Brottsplats STHLM

Man i 25-årsåldern död efter skottlossning i Märsta – sköts i bröstet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts i bröstet i Märsta sent på tisdagskvällen har avlidit. Ingen har ännu gripits.

Strax innan klockan 22 på tisdagskvällen fick polisen in larm om smällar som verkade komma från skjutvapen i Märsta norr om Stockholm. I samband med smällarna hördes ett skrik.

– Polisen fick samtal från flera inringare som larmade om smällar från vad som lät som skjutvapen och i samband med detta hördes skrik från en parkeringsplats i området, säger Rebecka Landberg, presstalesperson på polisen.

När polisen kom till platsen hittades en okontaktbar person med skottskador i bröstet. Polisen bekräftar nu att mannen i 25-årsåldern har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Uppeldade kläder

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen använde bland annat hundpatruller för att söka igenom området.

Vittnen har berättat om en mörk bil som lämnat platsen efter skottlossningen.

På ett annat ställe ska polisen ha hittat uppeldade kläder under kvällen men det är ännu oklart om de är kopplade till skottlossningen. Platsen är avspärrad.

– Vi har samlat in vittnesmål och gjort vissa beslag som spår efter skjutningen, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl, tidigt på onsdagsmorgonen.

Om tisdagskvällens skottlossning har något samband med de senaste händelserna i Södertälje, kan polisen inte uttala sig om.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.