Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man skjuten med minst ett skott – polisen: ”Har fått intressant information”

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits i Tullinge i Botkyrka med ett eller flera skott, enligt polisen. Han vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Strax efter klockan 19 fick polisen flera samtal om skottlossning i Tullinge. Mannen uppges vara allvarligt skadad och en förundersökning om mordförsök är inledd.

Vi har anträffat en man som är allvarligt skadad och han är förd till sjukhus i ambulanshelikopter, säger Ola Österling, Stockholmspolisens talesperson och fortsätter:

– Just nu letar vi dels efter gärningspersonen, dels förhör vi ett flertal personer på plats, brottsplatsen är avspärrad och vi säkrar teknisk bevisning.

Förutom förhör har polisen under kvällen sökt med hundpatruller i flera riktningar.

– Vi har fått in en del intressant information till förundersökningen genom våra åtgärder på plats, säger Ola Österling.

Många unga i rörelse

Enligt uppgift till SVT är det många unga i rörelse i det annars lugna området. Dels på grund av att det är sommarlov för eleverna, dels för att det finns flera träningsanläggningar kring platsen där skjutningen skett, bland annat gym, thaiboxning och crossfit. 

– Man är inte i området vid den här tiden om man inte tränar – platsen ligger så till, säger personen som vill vara anonym.

Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.