En ordningsvakt skottskadades i Bandhagen i Stockholm under fredagskvällen. Foto: Pontus Altin

Ordningsvakt skjuten i Bandhagen– tre anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen larmades polisen till Bandhagen i Stockholm, där en ordningsvakt har påträffats skottskadad.

Han ska ha varit vaken och talbar men förts till sjukhus. Tre personer har nu anhållits, uppger polisen. Den yngsta är 15 år.

Larmet kom in strax innan 21:00 på fredagen.

– Ordningsvakter befann sig i området och var några av dem som larmade om skottlossningen, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Säkerhetsföretaget Avarn Security bekräftar att en av deras medarbetare blivit skadad i skottlossningen.

– Ja, det är en av våra ordningsvakter som är skottskadad men jag har inga uppgifter om skadeläge. Vi fokuserar nu fullt ut på att ta hand om övriga medarbetare, säger Lena Johansson, regionchef Öst på Avarn Security.

Den skadade ska inte ha arbetat ensam men exakt hur många ordningsvakter som befann sig på platsen och blivit beskjutna kan hon inte bekräfta.

Tre anhållna

Den skottskadade var vaken och talbar när han togs till sjukhus, enligt polisen. Under lördagen rapporterades att han inte var livshotande skadad men vårdas ännu på sjukhus.

Tre personer greps under fredagskvällen och de är nu anhållna.

– De är anhållna alla tre för delaktighet i det här brottet. De tre är i åldersspannet 15-23 år, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Insatsen pågår med bland annat fortsatta vittnesförhör, genomgång av filmmaterial samt teknisk undersökning, enligt polisen.

– Vi kommer ha en utökad polisiär närvaro i området under lördagen, för att prata med folk och i trygghetsskapande syfte, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.