Foto: Janne Åkesson, Swepix

Personbil körde in på spårområdet vid Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden på fredagen körde en personbil in på spårområdet vid Sundbyberg och var nära att kollidera med ett tåg. Olyckan orsakade stopp i tågtrafiken men ingen person ska ha kommit till skada. Vid halv tre-tiden kom tågtrafiken igång igen men SL har flera inställda avgångar under eftermiddagen på grund av personalbrist.

Klockan 13.10 körde en personbil in på spårområdet vid Sundbyberg och var vära att kollidera med ett tåg.

– Bilen har gått igenom ett staket och sedan kommit ut på spårområdet, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Olyckan medförde stopp i tågtrafiken mellan Spånga och Sundbyberg, och tågen fick vända vid respektive station. Vid 14.30 sattes tågtrafiken igång som vanligt igen.

– Men vi har sedan tidigare även förseningar och inställda avgångar på grund av personalbrist, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

På pendeltågets linje 43 är enstaka avgångar inställda medan tågen på linje 44 är helt inställda.

Inga personskador

Nu ska det undersökas vad som kan ha orsakat olyckan vid Sundbyberg.

– Om det rör sig om sjukdomstillstånd eller förvirring förtäljer inte historien men det är inga personskador, säger Hans Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.