Pojkarna hittades på Norra begravningsplatsen i Solna. Spela videon för att höra brottsoffrens målsägandebiträde om domen: ”De har inte riktigt hunnit smälta det här”. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Pojkarnas målsägandebiträde: Familjerna relativt nöjda med domen

Uppdaterad
Publicerad

Målsägandebiträdet till de två tonårspojkar som bland annat misshandlades och utsattes för övergrepp på kyrkogården i Solna säger att brottsoffren och deras familjer är relativt nöjda med domen.

– Mitt intryck är att de är relativt tillfredsställda med bedömningen. Inte i alla delar, kanske, men som helhet, säger Jan Cadstedt.

Under en natt i augusti förra året utsattes två tonårspojkar för utdraget våld och övergrepp av två unga män på en kyrkogård i Solna. På torsdagen dömdes en 21-åring till fängelse i nio år, medan en 18-åring dömdes till fängelse i fem år och sex månader för brotten på kyrkogården.

I klippet ovan kan du höra pojkarnas målsägandebiträde kommentera domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.