Två personer har häktats för grovt koppleri efter en sexhandelsrazzia på en massagesalong i Stockholm. En av de misstänkta är anställd vid Polismyndigheten. Foto: TT

Polisanställd häktad för sexhandel på massagesalong

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har häktats för grovt koppleri efter en sexhandelsrazzia på en massagesalong i Stockholm. En av de misstänkta är anställd vid Polismyndigheten.

Åklagaren inledde på måndagen en förundersökning om grovt koppleri efter ett tillslag på en massagesalong i centrala Stockholm. Två personer anhölls då och häktades på onsdagen. En av de misstänkta är anställd vid Polismyndigheten, uppger Åklagarmyndigheten.

”Brottsmisstanken avser att det vid en massagesalong förmedlats sexuella tjänster av de som arbetat där”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

”Känsligt utredningskede”

Chefsåklagare Per Nichols vill i rådande läge inte kommentera fallet ytterligare, eller vilken typ av befattning den polisanställde har inom Polismyndigheten.

– Vi är inne i ett känsligt och tidigt utredningskede och därför kan jag i nuläget inte säga mer, säger han till SVT Nyheter.

De båda greps under polisens pågående operation och är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri, vilket är den starkare misstankegraden.

– Vi har i dag utfört utredningsåtgärder i en pågående insats. Vi har i den här utredningen frihetsberövat två personer. Det är inte en fortsättning på förra veckans ärende, säger Ola Österling, polisens presstalesperson, till TT.

Polisens sektion för människohandel har den senaste tiden tagit ett krafttag mot sexhandeln i Stockholmsområdet. Natten mot fredagen greps elva män i samband med en razzia på en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.