Foto: TT

Polisbil stulen under bråk i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt i natt vid Tele2 Arena. Ungefär 40 personer var inblandade och under tumultet stals dessutom en polisbil.

Enligt polisen startade bråket på en nattklubb i närheten av Tele2 Arena där en brittisk hiphop-artist spelade under kvällen.

– När vi kommer till platsen är det ganska stökigt och i samband med det tillgrips också en polisbil, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Hur gick det till?

– Det vet vi ännu inte men det kan ha varit så att polisbilen var keyless (nyckellös) och att den startades utan att polismännen satt i den, men vi utreder omständigheterna just nu så jag kan inte säga säkert, säger Mats Eriksson.

Hittades i närheten

Polisbilen hittades en stund senare en bit därifrån. Polisen vet ännu vad bråket handlade om men vad man vet ska ingen ha skadats allvarligt under bråket.

– Ingen ambulans ska ha skickats till platsen men folk kan ju ha sökt sig till sjukhus själva, säger Mats Eriksson.

Oklart vad bråket handlade om

Polisen har gripit en man misstänkt för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och misshandel och det finns också en större anmälan med samma brottsrubricering kopplad till händelsen. Man söker nu också fler gärningsmän.

– Vi vet inte vad bråket handlade om men det var i alla fall fullvuxna män som slogs, säger Mats Eriksson.

– Begreppet ungdomar har blivit så urvattnat tycker jag. Antingen är det barn eller vuxna som slåss och i det här fallet är den gripne vuxen och troligen resten också, säger han.

Förutom den gripne omhändertogs även en person enligt LOB, lagen om berusning och ytterligare en avlägsnades från platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer