När poliserna kom tillbaka till bilen var rutorna krossade. Foto: Polismyndigheten

Polisbil vandaliserad – ”Det försvårar vårt arbete”

Publicerad

På tisdagen åkte en polispatrull ut på ett larm om en brand i ett skogsparti i Brandbergen. När poliserna hade avslutat arbetet och kom tillbaka till polisbilen möttes de av krossade rutor.

Vid klockan 21.30 på tisdagen åkte två polispatruller till Brandbergen för att ingripa mot personer som inte respekterade eldningsförbudet.

– En av patrullerna parkerar en bit bort från platsen för att det inte fanns någon plats att ställa sig på. När man kommer tillbaka, efter ungefär 20 minuter, har rutorna krossats med stenar, säger Lars Backelin kommunpolis i lokalpolisområde Haninge/Nynäs.

”Ser allvarligt på den här typen av angrepp”

Två rutor på polisbilen hade krossats och bilen blir nu stående i väntan på reparation.

– Polisen ser allvarligt på den här typen av angrepp på våra tjänstefordon. Det försvårar vårt arbete. Dessutom tar det tid och resurs som vi skulle behöva använda till andra viktigare arbeten, säger Lars Backelin.

Hur vanligt är det att sånt här händer?

– Det är inte alls vanligt, det händer någon gång ibland men inte i Brandbergen. Vi kanske får börja ha mer fokus och patrullera mer i området.

Det finns i nuläget ingen gripen för skadegörelsen.

– Det finns inga misstankar om vilka det kan vara. Det var några personer på platsen när poliserna kom tillbaka men de hade inte sett eller hört något, säger Lars Backelin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer