Polisen avlossade varningsskott vid gripande

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avlossade under tisdagskvällen ett varningsskott vid ett gripande i Råcksta i västra Stockholm. Två personer greps misstänkta för försök till rån och grov misshandel. En tredje person greps misstänkt för blåljussabotage efter att ha givit sig på en av polisens hundförare.

Det var strax efter 19-tiden på tisdagskvällen som polisen fick larm om att en person knivskadats i Råcksta i västra Stockholm. När polisen anlänt till platsen såg de två personer som de ville kontrollera, men som sprang därifrån trots uppmaning att stanna.

– Då avlossar en av kollegorna ett skott varpå de här personerna kan gripas. Exakt vad som har utspelat sig eller varför kollegan valt att använda sitt tjänstevapen vet jag inte, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl. 

Händelsen rubriceras som försök till rån och grov misshandel. Den knivskadade personen, en man i 30 årsåldern, är förd till sjukhus och enligt polisen inte allvarligt skadad. De två gripna, två pojkar i 15-årsåldern, har heller inte skadats.

Man tog tag i polishund – misstänks för blåljussabotage

När polisens patruller sökte av platsen med sökhund gav enligt polisen en tredje person sig på en av polisens hundförare.

– En man har dykt upp och börjat hetsa hunden när den ska genomföra ett sök. Hunden vänder sig då mot mannen som tar tag i den vilket resulterar i att hundföraren använder sin pepparspray, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl. 

Mannen, som är i 35-årsåldern, har gripits misstänkt för blåljussabotage.

– Han kommer först att transporteras till sjukhuset för hunden bet honom, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.