Dagens polisinsats har letts från Västberga polishus. Foto: Lisa Liljefors SVT

Tiotal gripna i stor insats mot kriminella nätverk

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen har polisen slagit till mot flera adresser runtom i Stockholms län i en samordnad insats mot grov organiserad brottslighet.Totalt har elva personer gripits.

Tillslagen skedde i Östberga och Hässelby, med en mindre insats i Märsta. Insatserna, bland annat i form av husrannsakningar både mot bostäder och lokaler, riktar sig mot personer i grovt kriminella nätverk. Både uniformerad och civilklädd personal har deltagit i insatsen.

Elva har gripits och polisen söker ytterligare en eller två personer. Alla gripna är födda på 90-talet, berättar Manne Jönsson, kommenderingschef, för SVT Nyheter.

Glassplitter efter att polisen slog in glaset i morse, rutan är sedan dess utbytt. Foto: SVT

Brottsrubriceringarna är till en början människorov, utpressning och grov misshandel.

– De här personerna håller framför allt till i Östberga och om de här personerna nu kommer att fällas, kommer det att bli mycket lugnare för invånarna i Östberga, säger Manne Jönsson.

Lapp från polisen efter husrannsakan. Foto: SVT

LÄS MER: Skatteverket: ”Vi fokuserar på de kriminella företagen”

Manne Jönsson säger också att de som blivit utsatta för det här gängets kidnappningar och utpressningar är andra personer som rör sig i kriminella kretsar.

Insatsen, som leds av polisen i södra delen av länet, pågår och kommer att fortsätta under dagen.

Har du bilder? Hör gärna av dig till stockholm@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.