Foto: SVT

Polisen misstänker – svetsgnista startade branden

Uppdaterad
Publicerad

Den dramatiska branden vid Stureplan var troligtvis inte anlagd. Polisen misstänker att det var svetsloppor som startade branden, det skriver Dagens Nyheter.

Polisen presenterar nu en teori till vad som startat branden vid Stureplan 6 november. 

– Vi kommer inte att komma fram till någon säker brandorsak eftersom allt brunnit upp. Men arbetshypotesen är att det är på grund av heta arbeten, säger Ulf Höglund, polisens förundersökningsledare till Dagens Nyheter.

Huset avspärrat

Det var vid femtiden på morgonen som branden bröt ut i det gamla sekelskifteshuset på Jakobsbergsgatan. Polisen misstänker att gnistan kan ha pyrt länge. Brandförloppet blev dramatiskt och området runt huset kommer att vara avspärrat ytterligare några dagar på grund av rasrisken.

En fullständig rapport dröjer

När återställningsarbetet kommer att påbörjas är enligt tidningen oklart.

– Vi har personal som jobbar oavbrutet för att med hjälp av ställningar och betongfundament få fasaden stabil och gatan säker att gå på, säger Anders Nygren som är chef för affärsområdet Stockholm Hufvudstaden.

– En fullständig rapport kommer av det svåra säkerhetsläger att dröja ytterligare ett tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.