Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm tycker att folk behöver bli mer vaksamma vid evenemang Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT Foto: TT Foto: TT

Polisen och idrottsaktörer ska förebygga terrorattacker vid idrottsevenemang

Uppdaterad
Publicerad

Polisen, Riksidrottsförbundet och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ska i en särskild satsning försvåra för terrorattentat och andra typer av attacker vid arenor och andra platser där idrottsevenemang sker.

– Genom att utbilda personal som jobbar på eller i anslutning till publika evenemang ska man få dem att uppmärksamma varningstecken och hjälpa människor att känna sig säkra och fria från brott, säger Ola Österling, pressekreterare på Polismyndigheten.

”Vi ska inte skrämma upp folk, men fler behöver vara vaksamma”, skriver Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm i ett pressmeddelande.

Ola Österling utvecklar resonemanget och menar att folk förhoppningsvis inte ska märka av det, och det att blir positivt om både publik och personal får ett naturligt säkerhetstänk i vardagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.