Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Anna Pryde Lönnebo och Susanne Welander till Sjöpolisens hamn och hör dem berätta om fallet. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Polisen om okända kroppen vid Yxlö: ”Vi har nått vägs ände”

Uppdaterad
Publicerad

I april 2020 larmade två privatpersoner om en kropp som flutit iland vid Yxlö utanför Nynäshamn. Trots flera försök att identifiera personen och hitta anhöriga har polisen inget mer att gå på.

– Till slut kan man inte göra mer. Man får bara hoppas att nån hör av sig, säger polisinspektör Anna Pryde Lönnebo som varit ansvarig utredare i fallet.

Det finns i dag ett 60-tal oidentifierade kroppar i Sverige. Även om polisen kan sluta arbeta aktivt med ett fall som inte leder någonstans så hålls utredningen öppen tills de vet vem personen är.

Inspektör Susanne Welander är nationell samordnare för försvunna personer och oidentifierade kroppar. Tillsammans med Anna Pryde Lönnebo har de gjort flera försök att identifiera kroppen. Hör dem berätta om arbetet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet