Foto: Janne Åkesson/TT

Polisen: Ovanligt många knivskärningar

På kort tid har fyra knivskärningar skett runt om i länet. Inom ett dygn greps en person i ett av fallen.
– Utredningsläget ser gott ut och vi kommer fortsätta arbeta med händelserna, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Polisen fick ett larm vid tiotiden på torsdagsförmiddagen om en knivskärning i Solna. En man i 40-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Ingen är gripen för mordförsöket.

– Vi fortsätter förhöra vittnen och utredningen pågår för fullt, säger  Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Samma dag, sex timmar senare inträffade nästa knivskärning. Den gången på en adress i Farsta, där polisen påträffade svårt knivskadad man.

– I nuläget ser vi ser inget samband mellan händelserna i Solna och Farsta, säger han.

Den senare händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel. Inte heller i det här fallet har polisen gripit någon misstänkt för dådet.

Fyra allvarliga knivskärningar

Efter ytterligare nio timmar blev två yngre män attackerade och svårt knivskadade av en gärningsman i Vallentuna, norr om Stockholm. En av männen fick svåra knivskador och vårdas fortfarande på sjukhus, den andre fick lindrigare skador.

– Det ovanligt många knivskärningar och därför har vi mycket resurser, som nu ska utreda samtliga ärenden, säger Lars Byström.

Under fredagsförmiddagen greps en man misstänkt för mordförsök. Enligt polisen ser utredningsläget bra ut.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer