Bilder på de här ringarna hittades i den misstänkte juveltjuvens mobiltelefon. Foto: Polisen

Polisen söker ägare till stulna ringar

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks för att ha smugit sig in i folks bostäder medan de är hemma och stulit smycken är häktad misstänkt för grov stöld. Men Polisen hittade bilder i mannens telefon på ännu fler smycken och man söker nu ägarna till flera ringar.

Polisen har gripit en 33-årig man som är häktad misstänkt för att ha gått in i folks hem genom olåsta dörrar och sedan stulit smycken. Stölderna har skett i Nacka, Länna, Huddinge, Danderyd, Östhammar och Arboga mellan slutet av maj och slutet av juni.

– Han är misstänkt i sex ärenden men jag är övertygad om att han gjort betydligt fler stölder än så. Det här är en person som inte bryter sig in, han går in där det är olåst, kanske när folk är hemma och jobbar i trädgården. Så många märker inte ens att de blivit beslutna, säger polisinspektör Peter Janeflo.

”Stort mörkertal”

I de sex fallen som han misstänks för har antingen en granne sett mannen eller de boende själva stött på honom.

– Därför misstänker jag att mörkertalet är väldigt, väldigt stort, säger Peter Janeflo.

Han berättar att när de kom mannen på spåren så var han utomlands men kunde gripas direkt han kom till Sverige. Alla stulna smycken är borta och Peter Janeflo tror de är utomlands, men i mannens telefon hittade man dessutom bilder på flera ringar som inte kommer från de sex stölder mannen misstänks för.

Bilder i telefonen på stöldgods

Polisen tror att ringarna på bilderna är stöldgods och därför efterlyser nu polisen ägare till ringarna. Uppgifter om hur, när och varifrån de försvunnit kan vara till stor hjälp i utredningsarbetet.

– Det är en chansning men har vi tur och någon hör av sig så kanske vi kan spåra smyckena och rädda dem, säger Peter Janeflo.

Så här kontaktar du polisen om du känner igen ringarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer