Polisen vill gärna att haschägaren hör av sig. Annars tar de kontakt när DNA-analysen är klar. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen söker haschägare på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Järva gjorde under torsdagen ett större beslag av hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby. Gatuvärdet uppskattas till mellan 100 000 och 150 000 kronor. Nu efterlyser polisen ägaren till knarket på Facebook.

”Uniformerad personal hittade under eftermiddagen en större mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby. Vi önskar nu komma i kontakt med ägaren som gärna får ringa oss”, skriver polisen och fortsätter:

”Om inte så kontaktar vi dig när DNA-analysen är klar.”

I kommentarsfältet har flera personer visat sin uppskattning över polisens humoristiska ton.

– Vi tror inte att ägaren kommer att höra av sig, men vi valde ändå att skriva i den tonen, vilket verkar vara uppskattat med tanke på responsen. Vi ville visa att vi är aktiva i arbetet mot narkotikabrotten, säger Daniel Ångman, gruppchef för polisen i Järva, till tidningen Mitt i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.